Kärt barn har många namn...

...så heter det ju och tur äl väl det, för många namn har jag. Kär är jag också för den delen!

De har problem med mitt namn i det här landet. Detta har jag redan skrivit om men idag tänkte jag ta och klaga på hur de inte kan utala mitt tilltalsnamn: Anette. De försöker med Anex, Alett, Asex, Alex och i Brasilien så säger de Anetchi. Det brasilianska uttalet är dock min favorit för det låter som Ane-och sen ett litet nys, (Ane-aaaatchiiiiii). Hur gulligt är inte det? Fast det är svårt att bli sura på brasilianarnas uttal och språk med tanke på att de pratar världens vackraste språk plus att de kallar Pink Floyd för Pinki Floydi. Hur gulligt som helst.
Argentinarna å andra sidan har ingen ursäkt. Inte med tanke på att de även älskar choklad och äter dessa (se nedan) godheter ofta och har inga problem alls med att uttala de namnen:

 




Dumma argentinare!

Dagens Champagne

Jag vet att det här tillhör Dagens Översättning men utifall ingen tittar där så visar jag det här istället. För det här är sjukt roligt!







Champagne vars namn är Concha y Toro

Översättning: Fittan och Tjuren








Mums!

Blåbärsanette

Jag har haft problem med min gamla dator väldigt länge. Inte så konstigt med tanke på att min gamla dator är 11 år gammal. I människoår borde det bli ungerfär 111år om jag inte har fel. Datorn har fungerat väldigt bra och faktiskt fortfarande fungerar helt hyfsat men på senare tiden har jag upptäckt lite åderförkalkning och andra vanliga ålderdomstecken. För att inte förglömma hur långsam den har blivit. SÅ efter mycket om och men bestämde jag mig för att köpa mig en liten mininotebook tills jag kommer hem och kan köpa mig min vackra macbook.

Jag släpade min stackars pojkvän 20 kvarter förra lördagen till en butik som hade extra billiga och fina små rackare och vi stod där och oade och petade och funderade och frågade frågor till den stackars mannen i butiken. Sen släpade jag min pojkvän hem för att tänka på saken...10 minuter senare hade jag bestämt mig. Här ska köpas en dator! Så för att inte vara för jobbig så frågade jag snällt min kille om han vilje följa med mig nästa dag igen till butiken för att köpa den. Han suckade lite och sa ja efter att ha fått ur sig att han inte alls fattade varför jag inte köpt den på studs.

10 minuter senare stänger han av sig sin dator och säger: Du kommer få betala dyrt för det här. Så reser han på sig, tar på sig ytterkläderna och säger: Kommer du eller? Glad som lärka slänger jag på mig kläderna och studsar iväg för att få köpa mig min lilla dator.

När vi väl kommer till butiken så får vi vänta vääääldigt länge på mannen som hjälpte oss tidigare och under tiden så tar jag och tittar lite i ett magasin som ligger där och skräpar. Otåliga som båda jag och min kille är så är så pillar vi på allt som finns i butiken och jag rullar ihop magasinet och börjar slå lite på saker medan vi väntar på mannen. Efter en stund så märker jag att människor börjar stirra lite på mig och som den trevliga människa jag är ibland så fräser jag till min kille: Fan vad folk stirrar. Har de aldrig sett en blond person förut eller? Sen står jag där och fnyser föraktande medan min kille börjar titta sig omkring för att se om människor stirrar. Sen tittar han tillbaka på mig med en konstig blick och säger: Men...vad har du i pannan? Du är ju helt blå? Jag vänder ansiktet mot honom och ser att han viker sig dubbelt och börjar fnittra helt hysteriskt mellan datorer och diskmaskiner inne i butiken. Jag börjar själv fnittra lite lätt och tänker att nu har han nog fått fnatt!

Men mellan fnittren så stakar han ur sig: Hihihihihihi.....du...hihihi....är...hihihi....helt....hihihihi....blå....
hihihii....i....hihihihi.....hela.....hihihii....ansiktet........hihihihihih


Så där står jag, helt blå i hela ansiktet efter tidningssvärta från magasinet som jag rullat ihop i handen.

Jag fick faktiskt rabatt på datorn men jag antar att jag nog också är den första person som köpt en dator i den butiken med hela ansiktet blått som ett blåbär.

Nu så...

...ska de funka, länkjävlarna!

Glömde av att jag faktiskt känner Jesus...



Ganska otäckt likt faktiskt...

Uppenbarelse!

Nä jag har inte sett Jesus eller ens någon som trott att de varit Jesus! Dock fick jag en uppenbarelse idag! En teori-till-doktorandansökans-uppenbarelse! Min lycka är gjord men kan inte riktigt bestämma mig för om jag bara fått eremitslag på grund av att jag har varit ensam hela dagen, inte gått utanför dörren eller eller ens sett en levande själ. Eller om jag faktiskt fick en uppenbarelse.

Tror att jag satsar på den andra av de två...

"Senorita Blomqbiiit"

Har spenderat två dagar i väntestolen hos läkaren för att därefter springa över andra ändan till stan för att röntga mig på ett ställe, springa över till ett annat för att få en spruta i arslet (för det får man tydligen här om man har kronisk bihåleinflammation...eh va?), för att sedan springa tillbaka till doktorn för att få medicin utskrivet. Så bara för att informera intresserade: Buenos Aires är en jävligt stor stad!!! JÄVLIGT STOOOR! Just nu är jag sjukt sur på privatisering och människor som tycker privatisering är bra. De har aldrig varit på ett läkarbesök i Argentina.

I vilket fall som helst så när man sitter där och väntar i flera timmar på att få skallen röntgad för andra gången på två veckor så hinner man fundera en hel del på olika saker. Som det där med hur man använder sina mellannamn här i Argentina. Det fungerar nämligen så här att alla namn fungerar som ett första namn. Till exempel så heter Kelsos syster Maria Alejandra och när hon föddes så bestämde hennes föräldrar att hon skulle kallas för Maria. Men när Maria Alejandra växer upp så bestämmer hon sig för en dag att hon vill istället bli kallad för Alejandra och så var det inte mer med det. Så nu säger alla Alejandra och inte Maria. Krångligt det där! Ett annat exempel är hur Kelso kommer ihåg min systers namn. Nu har han ju aldrig träffat min syster, men ändå! Häromdan så frågade jag om han kom ihåg hennes namn och han svarar glatt: Javisst! Hon heter Maria! Och jag ser surt på honom och säger: Meh, det gör hon ju inte alls ju. Hon heter ju Cecilia! Då tittar Kelso snopet på mig och frågar: Vaddå? Heter hon inte Maria Cecilia? Vilket jag då svarar mer gällt skrikande att Maria bara är hennes andranamn vilket hans svar blev: Vadå'rå? Vad är det för skillnad på de´? (Fast på spanska)

Så med tanke på hur man ser på sina namn här så kanske ni kan tänka er in i hur det är att ha andranamn som man inte gillar eller som man skäms över...som mina. EVA GUNVOR ANETTE! Så här i Argentina heter jag alltid Eva Gunvor Anette Blomqvist i ALLA officiella sammanhang vilket inte hjälper med tanke på att Argentinare även uttalar V som B.

Så då satt jag där och väntade på att få röntga skallen och koncentrerade mig på att inte missa uppropet av mitt namn...men tillslut kom det: Senorita Eba Gunboooorb Anette Blomqbiiiit...och sen hörs ett fnitter i väntrummet.

TACK FÖR DET MAMMA!

Sitter och väntar på Brasilianskan...

Jag är selektiv med mina twitter följare. Med det menar jag att jag blockar de som jag inte tycker om. Det kanske låter taskigt men jag vill faktiskt inte ha en massa "titta på mina fina sexiga bröst", "kolla här vilken lång penis du kan få" eller "finnproblems krämen" förföljare. Förresten så har jag redan tröttnat på twitter men använder den mest för att kolla in alla vänners kommentarer och världsnyheter eller för atr bara transörera mig över till andra länkar som jag vet finns där. Lite som en digital lathetssida så jag själv ska slippa leta upp information själv.

Lathetstwitter


Länk fan!

De här länkarna funkar inte riktigt som de ska än och nu har jag bestämt mig för att ha en paus från dem. Istället ska jag ikväll laga mat åt Brasilianskan och dricka....apelsin juice med tanke på att jag fortfarande äter penecillin. Vad hände med de argentinska reglerna kanske ni undrar? Jo det kan jag tala om! Kelso hände! Han har mer eller mindre förbjudit mig att dricka alkohol jädrans kille. O snäll och ärlig som jag är så låter jag honom hållas och lyder hans råd. Trist som det är! I stället får jag dricka min apelsinjuice och vänta tills i morgon kväll då jag får dricka alkohol igen.

En dag till kan jag nog klara...

För övrigt har jag en ny/gammal rumskompis. La inglesa har flyttat in och i och med att vi bott ihop förut så känns det som ingen förrändring alls. Just nu dock är hon vilse några kvarter bort för hon försöker hitta stället där man växlar pengar men verkar inte hitta det för hon har skickat 75 olika sms med frågor om hur byggnaden ser ut. Nu har det varit tyst en stund så antagligen har hon hittat det eller också har hon:

Alternativ 1: Blivit kidnappad
Alternativ 2: Blivit hungrig och hittat mat i KinaTown
Alternativ 3: Gått vilse totalt
Alternativ 4: Tröttnat och gått och köpt glass åt mig på världens bästa glasställe i närheten

Hoppas lite på det sista alternativet men är ganska säker på att hon hittade det. De andra är dock möjliga alternativ även om jag tror att kidnappningen nog skulle vara det sista som hände.



Ett svettigt gammalt foto från förra gången vi bodde ihop.
Jag, La Inglesa och rumskompis nummer 3

Hoppetossan & Jag


!

Tog mig hela jävla dan att fixa de här satans länkarna men nu känner jag mig hyfsta nöjd förutom att de flesta inte leder någonstans än.
Men nu vill jag käka middag med Kelso som kommer hem efter att ha tagit hand om sin sjuka mamma.

Tror att middagen består av avokado och guacamole. Vi har typ 50 nyplockade avokados att äta upp.

Kärlek


Angående mitt senaste inlägg

Nu kände jag att jag ville kräkas lite på mig själv med

Bloggnäll

Jag sitter här som vanligt mellan mina studier och surfar på olika svenska modebloggsidor. Det är för att jag älskar mode plus att modet här i Buenos Aires är så otroligt tråkigt. Men samtidigt blir jag alltid så arg när jag surfar in på dessa bloggar för fan vad ytliga de är. De har 100 foton på sig själv och 100 foton på varandra för det verkar som att alla modebloggare känner varandra. Sen så ser de ju precis likadana ut, har samma skor, samma kläder, och samma jävla frisyrer. Det är lite så att jag vill kräkas ibland när jag surfar in på deras sidor men samtidigt kan jag inte riktigt låta bli. Jag har en slags hatkärlek till dem för de får mig lite att känna mig som hemma i Stockholm igen med alla jädrans foton på sig själva med Stockholms city i bakgrunden.

Vad gör man inte för att dämpa sin hemlängtan lite...

Kväll hos en sjuk

TV: School of Rock, rock!

Middag: Sojaburgare, tomat, avokado, vatten

Dessert: Choklad alfajor


              mums!!!

Kläder: mysbrallor, t-shirt, tofs, 3 filtar

Kelso: 5 kvarter bort i eget hem

Jag: pyttelite feber, glad, dålig på att vila

Saknar i dag: De Tre Bockarna Buse:






Min kamera suger!

Glömde bara säga det!

Svininfluensa? Jag?

Den här dagen har inte varit den bästa av alla dagar! Jag vaknade i morses och mådde ganska kasst och med tanke på att jag har känt mig förkyld i ungefär 2 månader nu så bestämde jag mig för att gå på drop in tid hos läkaren. (Detta då med tanke på att jag googlade på symtom på svininfluensan och blev helt övertygad om att jag hade alla symtom och blev lite smått hysterisk.) Så jag pallrade mig ner till läkaren under lunchtid vilket var nog det värsta jag kunde göra för där var det bara en halv miljon människor före mig i kön som alla var lika övertygade som jag att de också hade svininfluensan. Efter två timmar kom jag in till läkaren som mest mummlade hela tiden och när han efter en stunds mummlande så gav han mig en termometer som jag glatt stoppade under tungan. Sen kände jag att det skulle jag nog inte ha gjort för när jag tittade upp på läkaren så satt han där och guppade upp och ner av ett fnitteranfall. Efter en liten stunds fnittrande fick han ur sig att jag skulle stoppad den i armhålan... Jag blev själv skitsur! För FAN vad äckligt!!! Om jag nu inte hade svininfluensan när jag kom till läkaren så har jag det garanterat nu efter att ha stoppat okända människors armsvett i munnen! Huuuuuu!!! Usch! Nu vill jag inte tänka mer på det!

Sen skicka läkaren mig ut i vänterummet igen för att vänta på skallröntken, vilket för mig var jättekonstigt och började fundera på om han inte fattat vad jag sa att jag hade för fel? Svininfluensan sitter väl inte i huvudet, eller? Men in till rönten blev jag kallad och ut kom jag med en bild på min skalle där jag gapar jättestort. Sen fick jag vänta ännu en stund för att få komma in till den mummlande läkaren och få diagnosen bihåleinflamation och inte svininfluensan. Jag måste få säga att lite besviken blev jag faktiskt. Hade varit lite coolt att ha haft svinflunsa i allafall i några dagar...

Så nu sitter jag här hemma och käkar antibiotika och funderar på att köpa den där fajk champagnen som heter Fittan & Tjuren som jag köper ibland. (Den heter faktiskt så på riktigt! Bildbevis kommer, jag lovar!) Men hur var det nu? Alkohol och antibiotika går väl inte riktigt bra ihop va? Nä just det! Enligt svenska regler gäller alkoholförbud när man äter antibiotika och enligt argentinska regler skadar aldrig ett glas eller två... hm...tror att jag bestämmer mig att ta seden som den kommer...

Anteckningar:
  • Senatval gav inga flygande tegelstenar på grund av att presidenten förlorade. Till och med TV människorna log stort när resultaten kom.
  • Jag är sur idag för ingen svinflunsa och heller ingen fest med Brasilianskan som var planerad.
  • Min dator suger!
  • Doktorandsansökningar suger de med!
  • Kelso berättade termometerhistorien till alla på sitt jobb. Dumma Kelso!

RSS 2.0